De gevaren van internetbedreigingen

Zelfs het bezoeken van webpagina’s kan riskant zijn!
De ongekende onderlinge verbondenheid van het internettijdperk heeft enorme sociale en economische voordelen met zich meegebracht, maar heeft ook tot nieuwe uitdagingen geleid. In een volledig verbonden wereld blijven internetbedreigingen zich ontwikkelen en voorlopen op de meest geavanceerde verdedigingsmethoden.

Achtergrond
Bedreigingen van de beveiliging via netwerken hebben geleid tot wijdverspreide identiteitsdiefstal en financiële fraude. Spam, virussen, en spyware veroorzaken aanzienlijke problemen voor consumenten en ondernemingen. Een inbreuk op de beveiliging kan het merk of de reputatie van een bedrijf onherstelbaar beschadigen. In de Verenigde Staten blijven problemen met de beveiliging op internet de landelijke overstap naar elektronische medische gegevens vertragen. In de Europese Unie is het gebrek aan consumentenvertrouwen op het gebied van internetbeveiliging en gegevensbescherming een barrière voor de snellere uitbreiding van e-commerce over de grenzen van de lidstaten.
Vandaag de dag zijn informatie-aanvallen een winstgevende bedrijfstak, die vaak wordt aangestuurd door de georganiseerde misdaad. Een groeiend aantal geavanceerde bedrijfsmodellen voor cybermisdaad, waaronder hierin gespecialiseerde criminele ondernemingen, is gebaseerd op het verkopen van hulpmiddelen en services voor het uitvoeren van netwerkaanvallen, in plaats van het eenvoudig verkopen van informatie die is ingewonnen via zulke aanvallen.
De technologie voor internetbeveiliging blijft zich ontwikkelen en is geëvolueerd van passieve oplossingen op basis van gespecialiseerde producten naar actieve, allesomvattende benaderingen voor herkenning, inperking en quarantaine.
Beleidsmakers overal ter wereld concentreren zich op de toestand van de informatie-infrastructuur. Beleidsmakers willen er zeker van zijn dat gebruikers van netwerken de beste technologie, processen en methoden gebruiken om netwerken zo veilig mogelijk te maken. Overheden en ondernemingen blijven hun strategieën bijwerken om aanvallen te voorkomen.

Uitdagingen
Tegenwoordig zijn het niet alleen virussen die uw pc bedreigen. Online criminelen kunnen in principe de controle over elke webpagina overnemen en uw computer binnendringen.
Internetbedreigingen als exploits, phishing en social engineering kunnen uw computer beschadigen, uw identiteit stelen, of uw computer inlijven bij een “bot”-netwerk.
We moeten dus opzoek gaan naar een oplossing om u online te beschermen en een oplossing die voortdurend websites analyseert om te zoeken naar deze en andere bedreigingen.
Uw standaard antivirus pakket en passieve firewall bieden hier geen beveiliging meer voor!!!

Oplossing

watchguard

WatchGuard introduceert de WatchGuard Fireboxes T30 en T50 firewalls om kleine bedrijven te bewapenen met de meest krachtige beveiliging. Kleine bedrijven zijn het nieuwe grote doel: het MKB vertegenwoordigt de meerderheid van alle bedrijven, waarvan al bijna 44% ooit is aangevallen. De cyberaanvallen op het MKB zijn niet minder verfijnd dan degene die gericht zijn op grote ondernemingen.
De nieuwe reeks van krachtige WatchGuard Fireboxes T30 en T50 is speciaal ontwikkeld om kleine en middelgrote bedrijven (MKB) te beschermen. Deze firewalls zijn tot 218% sneller dan de concurrenten wanneer alle lagen van de bekroonde defensie indept oplossingen van de firewall worden geactiveerd. Bovendien voeren de nieuwe firewalls de HTTPS inspectie tot 385% sneller uit. Deze inspectie wordt steeds belangrijker, omdat naar verwachting 75% van het internetverkeer uit versleuteld verkeer zal gaan bestaan.
Kleinere bedrijven zijn over het algemeen minder beschermd en eenvoudiger ‘binnen te vallen’. Statistisch gezien zal een groot gedeelte van deze bedrijven een aanval niet langer dan zes maanden overleven. De Firebox T30 en T50 zijn er 100% op gericht dat zij het MKB gemakkelijker maken zichzelf net zo goed te beschermen als de grote bedrijven. De nieuwe firewalls hebben het vermogen om zowel HTTP- als HTTPS-streams te bewaken en zorgen tevens voor de bescherming van de data. Sterker nog, Dimension stelt het MKB in staat om de belangrijkste bedreigingen beter inzichtelijk te maken zonder dat deze van invloed zijn op de productiviteit van de werknemers.
De nieuwe Firebox T30 en T50 gebruiken WatchGuard’s krachtige Fireware besturingssysteem en zijn de nieuwste generatie van Freescale multi-core processors, die waarborgen dat de toestellen de kracht hebben om alle UTM en NGFW segmenten parallel naast elkaar te laten lopen zonder dat er een bottleneck ontstaat in de prestaties.

fireboxT50

 

Waarom Watchguard?
De in Seattle gevestigde WatchGuard inc. heeft bijna een miljoen van haar geïntegreerde, multifunctionele threat management appliances (XTM next generation firewalls en XCS UTM’s) geïnstalleerd bij overheden, bedrijven variërend van KMO/MKB tot grote ondernemingen en non-profit organisaties. Door het herkennen van een continuerende behoefte aan een beveiligings oplossing die zonder te stoppen blijft mee evolueren met nieuwe toekomstige bedreigingen heeft WatchGuard gemaakt wat het nu is, leader in de Gartner Quadrant voor firewalls! WatchGuard heeft haar performance en high-throughput te danken aan een zeer schaalbaar en flexibel FireWare besturingssysteem.Dit platform heeft bewezen aanzienlijk hogere prestaties te leveren tegen veel lagere kosten dan concurrenten. Zeker als het gaat om het default inschakelen van meerdere security disciplines als content security, DLP, APT en andere engines.

WatchGuard onderscheidt zich van haar concurrenten door middel van:

  • Schaalbaarheid met standaard industrie componenten: WatchGuard gebruikt alleen industrie-standaard en voor haar appliances. De hardware zorgt ervoor dat de prestaties van het productschalen met de snelheid in processors van Intel en Freescale.
  • Best-of-breed technologie: De modulaire architectuur van WatchGuard is gebaseerd de unieke FireWare besturingssysteem. Centraal aangestuurd middels een management console kunnen de volledige versies draaien van toon aangevende scanningengines waaronder (AVG, TrendMicro, Cyren, Sophos, Websense en Lastline).
    Dit biedt best-of-breed beveiliging op elk prijs punt, en met maximale flexibiliteit om aan veranderende bedreigingen te voldoen.
  • Segment toon aangevende beheersbaarheid: WatchGuard’s policy-based management console biedt een enkele interface welke eenvoudig te configureren en beheren is van alle security engines, met de flexibiliteit om netwerk beveiliging te beheren vanaf elke locatie (zoals het hoofdkantoor naar neven vestigingen), zonder software te installeren.
  • Bekroonde visibility: De bekroonde WatchGuard Dimension ™ visibility tool distilleert een stroom van beveiligingsdata in belangrijkste trends en kritieke gebeurtenissen om snel en effectief mogelijke bedreigingen en productiviteit te identificeren. Dimension vereist geen installatie en loopt vanaf elke browser, opererend vanuit een public of private cloud.

Naast het hoofdkantoor in Seattle, heeft WatchGuard kantoren in Noord-Amerika, Latijns-Amerika, Europa en Azië-Pacific. WatchGuard’s volledige lijn van netwerk security appliances worden ondersteund door meer dan 10.000 toegewijde reseller partners- en meer dan 2.300 met geavanceerde certificering in 120 landen.

Wist je dat?:
focusonbusiness WatchGuard ONE Silver Partner is.
WatchGuard ontwikkelt betaalbare, all-in-one netwerk- en content security-oplossingen voor een uitgebreide beveiliging van bedrijfsgegevens, netwerken en telewerkoplossingen. Het levert oplossingen voor kleine bedrijven, middelgrote tot grote ondernemingen en bedrijven met meer dan 10.000 medewerkers. Vandaag is focusonbusiness mede door hun technische en sales certificering een vertrouwde WatchGuard ONE Silver Partner.

watchguardpartner