Microsoft heeft op 24 Juni de nieuwe versie van Windows onthult : Windows 11. In dit artikel leggen we de focus op de nieuwe functies dat de OS met zich meebrengt.

Microsoft heeft niet stilgestaan op vlak van besturingssystemen, zo hebben ze de laatste jaren veel nieuwe functies toegevoegd aan Windows 10. Bij de release van Windows 10 vertelde Microsoft dat deze de laatste versie van het besturingssysteem zou zijn die ze gingen uitbrengen. Paar jaar later komt Microsoft terug op hun woord, maar met alle nieuwe functies die Windows 11 met zich meebrengt is het logisch om van dit een complete nieuwe versie te maken. We lijsten de belangrijkste functies dat Windows 11 met zich meebrengt.

Nieuwe design

Microsoft heeft Windows 11 in een nieuw jasje gestoken, deze is mogelijk gemaakt door elementen van Windows 10X over te nemen (Windows versie die voornamelijk bedoeld was voor toestellen met 2 touch schermen). Windows 11 komt met nieuwe icoontjes, nieuwe locatie voor het start menu en nog veel meer.

Nieuwe icoontjes voor start en zoek menu.

Microsoft heeft ook nieuwe icoontjes aangekondigd, links zie je de Widget knop en in het midden de nieuwe logo voor Teams.

Foto Windows 11

Microsoft heeft ook wat werk gestoken in de nieuwe thema’s voor Windows 11. De meest vernieuwende thema is de donkere modus, in Windows 10 had je deze optie al, maar niet alle programma’s konden gebruik maken van donkere modus. Volgens Microsoft zou er met Windows 11 hier vernieuwing in moeten komen, en zouden meer programma’s hiervan gebruik kunnen maken.

Snap Layouts

Microsoft heeft in Windows 11 een nieuwe functie toegevoegd: Snap Layouts. Met deze nieuwe functie kan je verschillende vensters in kolommen plaatsten, of je bureaublad in meerdere werkgebieden opdelen. Deze nieuwe functie zorgt er voor dat je kan focussen op de programma’s waarmee je bezig bent, zonder elke keer je vensters in te moeten delen zoals je graag wilt. Met deze nieuwe functie geeft Windows 11 je ook de mogelijkheid om tot 4 programma’s te “snappen” zonder deze manueel te moeten slepen naar de hoeken van je bureaublad.

Naast deze functie kan je nu ook “Snap Groups” gebruiken, deze functie onthoudt je Snap Layout, deze functie helpt je om jou “Snap Layout” elke keer terug te vinden, zonder deze opnieuw te moeten maken. Met Snap Layouts en Snap Groups, wordt multi-tasken heel gemakkelijk met Windows 11.

Windows 11 Snap Groups

Microsoft heeft ook aandacht gegeven aan gebruikers die met externe schermen werken, zodra je de laptop terug verbind met externe schermen zal Windows 11 automatisch dezelfde layout inschakelen dat je had gebruikt met de externe schermen, wat betekend dat je niet elke keer alle vensters terug moet gaan plaatsen.

Microsoft Store

De Microsoft Store krijgt ook een volledige nieuwe look in Windows 11, met afgeronde hoeken, nieuwe layout en nieuwe logo.

Een nieuwe handige functie dat Microsoft toevoegt aan de Store is de mogelijkheid om Android apps te installeren, maar deze worden gedownload via de Amazon App Store. Deze functie kan heel handig zijn voor mensen die dagdagelijks bepaalde apps gebruiken voor bv. voor het werk,  zodat je deze nu op het groot scherm kunt gebruiken. Let er wel op dat de meeste apps geoptimaliseerd zijn voor toestellen met een touch scherm.

Windows 11 Android

Microsoft heeft ook de minimale vereisten bijgewerkt om Windows 11 te kunnen draaien:

-Processor : 1GHz of sneller met 2 of meer cores op een compatibele 64-bits processor of soc

-RAM: 4GB minimum

Opslag:  64GB of groter opslagapparaat

systeemfirmware:  Geschikt voor UEFI Secure Boot

TPM: versie 1.2 (2.0 aanbevolen)

Grafische kaart: Compatibel met DirectX 12 of nieuwer met WDDM 2.0-stuurprogramma

Beeldscherm: 720p-beeldscherm dat groter is dan 9″ diagonaal, 8 bits per kleurkanaal

Via deze link kan je de software downloaden om te controleren of uw pc compatibel is met Windows 11.

Voor meer info over dit artikel of u afvraagt of Windows 11 in u bedrijf uitgerold zal kunnen worden, aarzel dan niet om ons te contacteren via deze link.

Update 30/06/21 om 9:30: 

Microsoft heeft de PC Health Check App tijdelijk verwijderen omwille dat deze vaak de melding gaf dat de pc niet compatibel was met Windows 11. Tot nu toe heeft Microsoft geen nieuwe app uitgebracht,  maar om alle updates rond deze probleem te volgen kan je best deze blogpost van Microsoft zelf in de gaten houden.

Deel deze info

THE CLOUD

IS IN OUR DNA.